Uitgebreid     

Rijmen met Van Dale Rijmwoordenboek

U kunt vanaf nu gratis het online Van Dale Rijmwoordenboek gebruiken. Met het Van Dale Rijmwoordenboek is het maken van gedichten een fluitje van een cent! Het Van Dale Rijmwoordenboek herkent maar liefst een miljoen Nederlandse woorden, waaronder eigennamen. De rijmwoorden worden gezocht op basis van uitspraak, dus cadeau rijmt op domino en onemanshow, en jaar rijmt op brancard en peignoir (u zou er zelf misschien niet zo snel opkomen...).

Een nieuwe en frisse layout

Een nieuw jaar, een nieuwe layout. Sinds 2014 is het Van Dale Rijmwoordenboek online beschikbaar. Dit jaar hebben we het geheel in een nieuw jasje gestoken. Nadruk ligt hierbij op mobiele bruikbaarheid, snelheid en overzicht. De voorgaande layout was prima bruikbaar op een computer, maar op een telefoon of tablet werkte het niet altijd even lekker.

Verbetering op uitspraak

Nieuw is ook de onderverdeling in manieren van uitspreken van een woord. Het woord vis kan men op drie manieren uitspreken. De woorden appel en coupe op twee manieren. Er zijn nog meer woorden die op verschillende manieren kunnen worden uitgesproken en op een andere manier rijmen. De varianten zijn per tabblad gegroepeerd wanneer er meerdere manieren van uitspreken zijn.

Hét hulpmiddel bij het rijmen

Het Van Dale Rijmwoordenboek is niet alleen geschikt voor het maken van gedichten op rijm voor Sinterklaas of Kerstmis. Ook voor feestelijke gelegenheden als huwelijken, jubilea, afscheid, pensionering e.d. is het Van Dale Rijmwoordenboek geschikt. Dichters, liedjesschrijvers, rappers en taalliefhebbers kunnen vanaf nu gratis gebruikmaken van het onlinehulpmiddel: Van Dale Rijmwoordenboek.

Voordelen van het Van Dale Rijmwoordenboek
  • Het meest uitgebreide én actueelste rijmwoordenboek op basis van klank (dus niet: pepernoot-fastfood of hart-boulevard)*
  • Niet alleen woorden, maar ook namen en uitdrukkingen
  • Gebaseerd op de laatste versie van de digitale Dikke Van Dale
  • De nieuwste woorden
  • Met een ruime selectie voorbeeldzinnen
  • Snel en makkelijk vinden wat je zoekt
  • Gratis toegankelijk

Like onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of schrijf je in voor de Van Dale-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het Van Dale Rijmwoordenboek.


Gratis Online Rijmhulp
Het Rijmwoordenboek van Van Dale is de gratis online rijmhulp die u helpt bij het maken van leuke gedichten en rijmen voor Sint. Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig! Vul een woord, naam, spreekwoord, gezegde of uitdrukking in en het rijmwoordenboek geeft u de beste rijmwoorden. Rijm en dicht zoveel u wilt.
Rijmwoorden andere bezoekers